| Email šablony | EET Účtenky | Omalovánky | FormOffice | Pletení | Hromadné emaily | Rybář | Formuláře ZDARMA | DWN.cz | Snadné hubnutí | Domácí účto | Recepty doma | Formuláře na PC | Zbrojní průkaz | Počítej Kalorie |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Dort Červená karkulka


Doba přípravy:01:15
Počet porcí:12
Autor:
Přidáno/změněno:22.6.2009

Ingredience:

Na těsto:
125g másla nebo margarínu
100g moučkového cukru
1 balíček vanilínového cukru
3 vejce
125g hladké mouky
1/2 balíčku kypřícího prášku do pečiva
2-3PL oříškovo-nugátového krému (např. Nutella)
1 sklenici kompotovaných vypeckovaných třešní
Na krém:
250g tvarohu
1balení vanilínového cukru
1 šlehačka v prášku Dr.Oetker
150 ml studeného mléka
Na dortové želé:
1balení želé červené na dort
250ml třešňové šťávy
Na ozdobení:
100ml šlehačky
12 třešní

Popis:

1. těsto: máslo nebo margarín utřeme s moučkovým a vanilínovým cukrem do pěny. Bílky oddělíme od žloutků. Žloutky postupně zamícháme do máslové pěny a z bílků ušleháme tuhý sníh. Mouku promícháme s kypřícím práškem a postupně přidáváme ke žloutkové hmotě. Nakonec zlehka vmícháme sníh.

2. Polovinu těsta dáme do vymazané a moukou vysypané dortové formy. Do druhé poloviny těsta přimícháme oříškovo-nugátový krém a rozetřeme na bílé těsto.

3. Do misky dáme okapat kompotované třešně a 12 jich ponecháme na ozdobení dortu. Ostatní poklademe na nugátové těsto. Dáme péci´do předehřáté trouby.

El.trouba: 170 C
Horkovzdušná trouba: 150 C
Plynová trouba: stupeň 2-3
Doba pečení: 30 - 40 min.

Po upečení necháme korpus vychladnout.

4.krém: tvaroh smícháme s vanilínovým cukrem. Šlehačku v přášku vyšleháme podle návodu a zlehka ji přimícháváme k tvarohu. Takto připravený krém natřeme na vychladlý korpus a dáme na 15 min. do lednice ztuhnout.

5. Dortové želé připravíme dle návodu (použijemem odkapanou třešňovou šťávu) a pomocí lžíce jím zalijeme tvarohový krém.

6. Po ztuhnutí ozdobíme dort 12 kopečky šlehačky, do kterých umístíme 12 třešní.


Jít na recept Dort Červená karkulka >>