| Formuláře ZDARMA | Omalovánky | Domácí účto | Recepty doma | DWN.cz | Zbrojní průkaz | Formuláře na PC | Snadné hubnutí | Hromadné emaily | FormOffice | Pletení | EET Účtenky | Rybář | Email šablony | Počítej Kalorie |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Banánky z odpalovaného těsta


Doba přípravy:01:30
Počet porcí:
Autor:
Přidáno/změněno:8.10.2013

Ingredience:

2,5 dl vody
90 g tuku 1 lžíce másla
140 g polohrubé mouky 100 g čokolády na vaření Orion
4 vejce 2,5 dl šlehačky
špetka soli
5 g citronového želé

Popis:

Do vody dáme sůl, tuk a přivedeme do varu. Do vroucí směsi vsypeme mouku, dobře zamícháme, až vznikne hladká hmota. Tu necháme propařit, až se nelepí ke stěnám nádoby. Hmotu přendáme do mísy a do zchladlé přidáme postupně vejce a dobře ušleháme. Vyšlehanou hmotu naplníme do cukrářského sáčku s velkou hubičkou a na tukem vymazaný plech nastříkáme banánky (případně věnečky nebo rohlíčky). Chceme-li mít tvary stejně velké, nakreslíme špejlí do tuku na plechu obrysy. Plech vložíme do dobře vyhřáté trouby (200-250°C). Prvních 6 minut nesmíme troubu otevřít (rychlým zahřátím se vytváří pára, která pečivo zvedá). Po této době zapečení teplotu snížíme a necháme dopéci v mírně vyhřáté troubě ještě asi 20 minut. Banánky musí být zlatavé, po podélném rozkrojení (které provedeme u jednoho kousku ještě za tepla) suché a propečené.
Hotové banánky necháme na mřížce vychladnout. Pak je podélně rozkrojíme. Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni se lžící másla. Před plněním horní části banánků polijeme čokoládovou polevou, odložíme stranou a spodní část pníme hustou šlehačkou (nebo žloutkovým popř. kávovým krémem). Po slepení nastříkneme na jednom konci jednoho banánku kopeček šlehačky a ozdobíme malým kouskem citronového želé.
Rada:
Aby byla šlehačka na plnění pevnější, můžeme do ní vmíchat i několik lžic vychladlého vanilkového pudinku.

Rozpočet na 40 ks:
Doba přípravy asi 95 minut (bez doby chladnutí), 1 porce asi 305kj / 60 kcal.


Jít na recept Banánky z odpalovaného těsta >>