| Snadné hubnutí | Email šablony | Formuláře na PC | Zbrojní průkaz | Počítej Kalorie | Hromadné emaily | Omalovánky | Rybář | Recepty doma | Pletení | DWN.cz | Formuláře ZDARMA | Domácí účto | FormOffice | EET Účtenky |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Česká houbová pochoutka na způsob „Uncle Benc"


Doba přípravy:02:00
Počet porcí:
Autor:
Přidáno/změněno:24.10.2011

Ingredience:

2,5 kg čerstvých očištěných hub
1,2 kg očištěné cibule
1,8 kg očištěných paprik – nejlépe v hotovém pokrmu vypadají červené
3 dl octa
2,5 dl dobrého rostlinného oleje
30 dkg cukru
7 dkg soli
1 kg kečupu

Na nálev:
10 kuliček nového koření
10 kuliček pepře
5 hřebíčků
5 bobkových listů
2 dl vody

Popis:

Houby pokrájíme na kousky a povaříme asi 5 minut v mírně osolené vodě, vylijeme na cedník a necháme okapat a vychladnout. Také chvilku povaříme nálev. Mezitím pokrájíme cibuli na hrubší kousky a také papriky na kratší proužky. Potom vše vložíme do větší nádoby, přidáme ostatní suroviny a také scezený a vychladlý nálev a vše promícháme.
Plníme do čistých skleniček – nejlépe 3 dl – zavíčkujeme a sterilujeme při asi 80°C 50 až 60 minut.

Podávat možno ihned nebo třeba až za rok a to jak samotné s rýží nebo těstovinami, nebo ještě lépe s orestovaným masíčkem - kuřecí, vepřové ... a zase nějakou přílohou, ale vždy prohřáté! Před podáváním možno ještě dochutit třeba cikánskou omáčkou.

Dobrou chuť!


Jít na recept Česká houbová pochoutka na způsob „Uncle Benc" >>