| Hromadné emaily | Recepty doma | Zbrojní průkaz | Snadné hubnutí | Email šablony | Formuláře ZDARMA | DWN.cz | Domácí účto | Formuláře na PC | Rybář | Počítej Kalorie | FormOffice | Omalovánky | Pletení | EET Účtenky |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Kostarická černá polévka -Sopa negra


Doba přípravy:02:00
Počet porcí:5
Autor:
Přidáno/změněno:24.6.2009

Ingredience:

2 hrnky černých fazolí
kytička koriandru
1 paprika na čtvrtky
1/2 zelené papriky na drobné kousky
1/2 lžičky oregána
větvička celeru
2 stroužky česneku
1 cibule na kousky
1 lžička olivového oleje
sůl a pepř
osmažené vajíčko (volské oko) pokud možno s bílkem ze všech stran
snítka koriandru na ozdobení

Popis:

Fazole se přes noc namočí do vody. Poté se vaří v dostatečném množství vody spolu s celerem, koriandrem, oreganem, rozčtvrcenou paprikou, nakrájenou cibulí, solí a pepřem dokud nezměknou – cca. 1 1/2 hodiny. Když jsou měkké, rozmixují se v mixeru. Je dobré uvařit fazolí víc a část vzniklé směsi zamrazit pro pozdější použití.

V hrnci se osmahne nasekaná cibule, nakrájená paprika, nasekaný česnek. Jakmile je cibule průsvitná, přidají se rozmixované fazole. Vše se chvíli vaří, vroucí vodou se zředí do hustoty polévky. Dochutí se solí a pepřem, případně trochou kari.

Na pánvi se usmaží vajíčko (volské oko). Vloží se na dno talíře a zalije se polévkou. Ozdobí se nasekaným koriandrem. Možno zastříknout limetkovou šťávou, ozdobit avokádem. Také lze do polévky přidat čínské rýžové nudle.


Jít na recept Kostarická černá polévka -Sopa negra >>