| Formuláře na PC | Domácí účto | Recepty doma | DWN.cz | Hromadné emaily | Pletení | Rybář | Snadné hubnutí | Email šablony | Zbrojní průkaz | Omalovánky | EET Účtenky | FormOffice | Formuláře ZDARMA | Počítej Kalorie |
|
| ||||||||
"Hovězí guláš" v tlakáči 22 | ||||||||
| ||||||||
Ingredience: 800 g předního hovězího | ||||||||
Popis: V tlakovém hrnci rozehřejeme sádlo a necháme na něm zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme sladkou papriku a maximálně půl minuty mícháme. Rychle přidáme na kostky (cca 4x4 cm) nakrájené maso a opékáme, aby se nám maso "zavřelo". Opékáme několik minut, než začne maso pronikavě vonět a pouštět šťávu. Pak maso osolíme, opepříme a přidáme kmín, podlijeme vodou tak, aby se nám maso dusilo a ne vařilo. Důkladně promícháme, zavřeme tlakový hrnec a dáme dusit. Po cca 30 min. máme maso měkké (ne příliš, ať se nám pak na talíři příliš nerozpadá), přidáme vroucí vodu s rozpuštěnou kostkou bujónu (celkem budeme mít 2-2,5 l guláše) a necháme provařit. Do vroucího!! guláše přisypeme dle potřeby "bobky" (pozor houstne to, až po chvíli míchání). Přidáme lisovaný česnek, majoránku. |