|
Recept na Znojemská hovězí pečeně
|
|
|
| |
Postup přípravy:Nejprve si připravíme hovězí maso zadní, které necháme vcelku, omyjeme ho a prošpikujeme kousky slaniny.
V kastrolu usmažíme na tuku cibuli,spíše tmavší,ale nespálit!
Na ni položíme maso,které orestujeme ze všech stran.Zalijeme dostatečným množstvím vody,osolíme a vaříme do měkka.Když jsme docílili měkkosti masa,vyjmeme ho z hrnce a omáčku zahustíme hladkou moukou rozmíchanou v hrnku s vodou.Krátce povaříme a přecedíme přes hustý cedník.Do hotové omáčky vložíme jemně krájené kyselé okurky.
+další varianta.obdobným způsobem vaříme i štěpánskou pečeni,jen místo okurek do
omáčky vložíme nasekaná vařená vejce.
+doporučení:nejlépe se jako příloha hodí vařená rýže,ale můžeme konzumovat i s houskovým knedlíkem
|
Pokud chcete mít na svém webu odkaz na recept Znojemská hovězí pečeně, zkopírujte si následující kód:
| |
|
<a href="http://www.varimerecepty.cz/znojemska-hovezi-pecene">Recept: Znojemská hovězí pečeně</a>
|
| |
| | |
Přidejte příspěvek do diskuse k receptu Znojemská hovězí pečeně:
|