|
Recept na Zlatý úhoř
|
|
|
| |
Postup přípravy:Očištěného a staženého úhoře nakrájíme asi na 5 cm.dlouhé kousky,které na hřbetě prořízneme několika řezy.Vložíme do porcelánové mísy a zalijeme marinádou,kterou jsme si připravili z trochy vývaru,wei-su,vína,citrónové šťávy,soli,cukru,bílého pepře a oleje.Takto zalité maso necháme přes noc marinovat.Druhý den vyjmeme úhoře a necháme ho odkapat.Na středně rozpáleném oleji zlehka po obou stranách osmahneme a podlijeme marinádou ve které byl naložen.Přidáme kari koření,zmírníme oheň,přiklopíme pánev a asi po dvou minutách přidáme kostičky pórku a cibule.Opatrně promícháme a dusíme do měkka.Podle potřeby zahustíme máčeným škrobem.
|
Pokud chcete mít na svém webu odkaz na recept Zlatý úhoř, zkopírujte si následující kód:
| |
|
<a href="http://www.varimerecepty.cz/zlaty-uhor">Recept: Zlatý úhoř</a>
|
| |
| | |
Přidejte příspěvek do diskuse k receptu Zlatý úhoř:
|