zelí hlávkové 300 g
žampiony 70 g
kukuřice 2 ks
česnek 5 ks
olej
ocet
sůl
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Kukuřici vložíme do většího množství vařící vody, teplotu snížíme, asi 10 minut necháme táhnout, pak vyjmeme a necháme vychladnout. Ostrým nožem oddělíme zrna z vřetena palic a vsypeme je do salátové mísy.
(Pokud nemáme kukuřici čerstvou, použijeme zrnka sterilovaná nebo zmražená.)
Zelí nakrouháme na tenké nudliky a přidáme ke kukuřici. Žampiony spaříme, oloupeme a povaříme. Nakrájíme na plátky a přidáme k ostatním surovinám. Můžeme také použít pro snažší přípravu žampiony sterilované, krájené. Vše promícháme ochutíme na plátky nakrájeným česnekem, zakapeme olejem, osolíme a okyselíme. Na každou porci nasypeme sekanou česnekovou nať.