300 g kysané zelí
150 g hladká mouka
100 ml mléka
2 ks vejce
15 g soli
olej na smažení
avzek kudrnky - petrželka
špetka mletého kmínu
200 g šunky
svazek mladé cibulky
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Zelí scedíme a překrájíme na malé kousky. Petrželku a cibulky drobně pokrájíme.
Mouku prosijeme do mísy, přidáme vejce a po částech vmícháme mléko. Rozmícháme na hladké těstíško, přidáme nakrájené zelí, petrželku a cibulku. Ochutíme mletým kmínem a solí. Promícháme, až se všechny suroviny spojí. Vznikne těsto husté jako na bramboráky.
Na pánvi nebo lévanečníku rozehřejeme olej. Těsto nabíráme sběračkou a lijeme na rozpálený olej. Placky o průměru asi 8 cm smažíme z obou stran dozlatova.
Hotové zelníky pokládáme na papírové ubrousky - odsají přebytečný olej. Při podávání pokládáme plátky šunky nebo opečené uzeniny,lze doplnit i nakládanou zeleninou.