1l hovězího bujonu
250g kysaného zelí
100g anglické slaniny
200g pikantních klobás
200g brambor
pepř celý
bobkový list
paprika
feferonka
hl. mouka
olej
smetana.
Škvarkové placky :
1 kg hladké mouky
2 balíčky droždí
sůl
250g škvarků
olej
sezamové semínko
kmín
1/2 l mléka
1 vejce
pečící papír
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Nakrájenou anglickou slaninu a cibuli osmahneme dozlatova na oleji, Zaprášíme moukou a osmažíme. Vzniklou jíšku zalijeme vývarem z hovězího bujonu. Přidáme kysané zelí, nakrájenou klobásu a brambory. Ochutíme a necháme vařit.Nakonec polévku zjemníme smetanou. Podáváme se škvarkovými plackami. Z droždí, mléka a cukru připravíme kvásek. Přidáme mouku, vejce, olej a zpracujeme na těsto. Necháme vykynout. Přidáme škvarky a opět prohněteme. Necháme znovu vykynout. Placky pečeme na plechu na pečícím papíru. Sypeme kmínem a sezamovým semínkem.