1 lžíce oleje
1 střední cibule
2 lžíce hladké mouky
1 kostka bujónu (může být BIO zeleninový)
4 větší brambory
hrnek kysaného zelí
1 sladká smetana 12% nebo 30 %(0,25 l)
mletý kmín
mletá sladká paprika
sůl
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Rozpálíme olej, přidáme na drobno pokrájenou cibuli a necháme ji zesklovatět. Přidáme hladkou mouku a uděláme jíšku. Po malých částech přidáváme za stálého míchání vodu (cca 0,05 l). Vznikne kaše, do které přidáme koření a bujón. Přidáme další 0,1 l vody. Po rozvaření bujónové kostky přidáme 0,25 l vody plus na kostky pokrájené brambory. Vaříme asi 10 minut. Přidáme 0,5 l vody a zelí, přivedeme k varu a vaříme asi 10 minut. Přidáme smetanu a necháme prohřát, už nevaříme. Podle chuti dosolíme.