80 g slaniny
400 g mletého masa
sůl
mletý pepř
600 g bílého hlávkového zelí
1 cibule
60 g v oleji naložených sušených rajčat
1 svazek petrželky
mletý římský kmín
50 ml.zeleninového vývaru
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
slaninu nakrájíme na nudličky ,které nasucho rozškvaříme na pánvi.přidáme mleté maso které opékáme a mícháme tak dlouho,až se rozdrolí a zhnědne,pak směs osolíme a opepříme.
zelí očistíme,špatné listy zahodíme též i košťál.zelí nakrájíme na nudličky,opláchneme a necháme v sítu okapat.cibuli oloupeme nasekáme na úzké dílky.nakládaná rajčata necháme okapat a nakrájíme na též na nudličky.
petrželku opereme a nakrájíme nadrobno.všechny přísady přimícháme k opečenému mletému masu.dobře promícháme případně dosolíme a dopepříme ochutíme římským kmínem přikryjeme poklicí a necháme na mírném ohni asi 12 minut.podáváme s jakýmkoli bílým pečivem,ozdobeném bylinkami podle vlastní chuti