|
Kategorie receptů |
|
|
|
Recepty na email |
|
|
|
Doporučujeme |
|
|
|
Reklama |
|
|
|
|
|
Recept na Zeleninový "harvas" podle babičky
|
|
|
| |
Postup přípravy:Jemně nakrálené zelí a kořenovou zeleninu vložíme do většího hrnce a dusíme do poloměka (podle chuti je možno přidat bobkový list a noné koření). Špek nakrájíme na kostky, vyškvaříme do zlatova, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a až tato zesklovatí, přidáme 1 polévkovou lžíci mouky. Osmahneme, podlijeme vodou a přidáme k zelí se zeleninou. Za stálého míchání přivedeme k varu a mouku povaříme. Ze smetany a hladké mouky uděláme záklechtku a přidáme k zelenině. Za stálého míchání ještě provaříme, dochutíme solí, popř. vegetou, pepřem, dle chuti můžeme dokyselit. Hustota by měla být něco mezi polévkou a omáčkou. Necháme odstát, nejlepší je ohřátý.
Jako přílohu podáváme vařené brambory, nejlépe vařené ve slupce a vajíčko nebo uzeninu.
|
Pokud chcete mít na svém webu odkaz na recept Zeleninový "harvas" podle babičky, zkopírujte si následující kód:
| |
|
<a href="http://www.varimerecepty.cz/zeleninovy-harvas-podle-babicky_1">Recept: Zeleninový "harvas" podle babičky</a>
|
| |
| | |
Přidejte příspěvek do diskuse k receptu Zeleninový "harvas" podle babičky:
|
|
|
Nové-upravené recepty |
|
|
Uzeniny
|
|
Reklama |
|
|
|
Ostaní |
|
|
|