|
Recept na Zeleninový "harvas" podle babičky
|
|
|
| |
Postup přípravy:Zelí nakrájíme na nudličky, zeleninu očistíme a nakrájíme na kolečka (nudličky), vše vložíme do většího hrnce (naplníme caa do 1/2 objemu). Obsah pokmínujeme, zalejeme asi do 1/3 vodou a dusíme do poloměka.
Mezitím nakrájíme slaninu a cibuli nadrobno, slaninu na troše oleje osmahneme, přidáme nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět. Přidáme lžíci až dvě hladké mouky a uděláme světlou jíšku, kterou zalijeme a přidáme k zelenině. Krátce povaříme.
Smetanu (nejlépe sladkou, příp. sladkou a kysanou 1:1) rozmícháme s trochou mouky (výsledná konzistence má být jako mírně hustá polévka)a přidáme k zelenině. Ještě krátce povaříme, přidáme pepř, sůl, podle chuti ocet a cukr.
Podáváme nejlépe na hlubokém talíři, na samostatném talíři servírujeme vařené brambory (nejlépe ve slupce), k bramborům a harvasu pak přikusujeme vařené vajíčko.
Jako obměnu můžeme místo vajíčka do harvasu nakrájet vařené uzené, klobásu a podobně.
|
Pokud chcete mít na svém webu odkaz na recept Zeleninový "harvas" podle babičky, zkopírujte si následující kód:
| |
|
<a href="http://www.varimerecepty.cz/zeleninovy-harvas-podle-babicky">Recept: Zeleninový "harvas" podle babičky</a>
|
| |
| | |
Přidejte příspěvek do diskuse k receptu Zeleninový "harvas" podle babičky:
|