6 vajec
24 dkg cukru
18 dkg polohrubé mouky
2 sáčky želatiny (od Vitany)
3 až 4 sklenice kompotovaného ovoce (případně sozonní ovoce)
marmeláda
tuk na vymazání plechu + hrubá mouka na vysypání
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Utřeme žloutky s cukrem, přidáme mouku, aby bylo těsto vláčnější přidáme 2 lžíce vlažné vody. Zvlášť ušleháme bílky, které pomalu vmícháme do těsta. Těsto vylijeme na tukem namaštěný a moukou vysypaný plech a dáme do předem vyhřáté trouby na 170 st. C. Pečeme cca 20 minut. Po upečení necháme zchladnout, potřeme marmeládou, poklademe ovocem, ze které ho jsme nechali vykapat šťávu (u kompotu).
Mezitím do šťávy z komtotu (cca 1 l) přidáme želatinu, kterou podle návodu zpracujeme. Ovoce zalijeme témeř vychladlou želatinou (začíná již želírovat), poté vložíme plech na chladné místo a necháme želatinu ztuhnout. Poté krájíme na různě velké kousky a můžeme přizdobit šlehačkou.