|
Kategorie receptů |
|
|
|
Recepty na email |
|
|
|
Doporučujeme |
|
|
|
Reklama |
|
|
|
|
|
Recept na Zbojník
|
|
|
| |
Postup přípravy:Koupit vepřovou kytu dle množství požadovaných porci, omyt a naložit - dame do chladu.
Lak- Maso osolit a dle chuti min. 2 stroučky česneku, přikryt poklici a dat do chladu alespoň 1 den odležet.
Potom maso nařezat na plátky jako na řízky. Lehce naklepat a pokořenit připravenou směsí soli, sladké papriky a pepře. Řádně posypat nebo možno i obalit . Používám posypání.
Okořeněný plátek masa dám na alobal, na plátek po celé
ploše dám vrstvu na kolečka nakrájené cibule, dále pokryji na slabě nakrájené plátky anglické slaniny nebo uzeného bůčku a znovu pokryji vrstvou cibule
a vše přikryji plátkem okořeněného plátku masa. Vše zabalím do alobalu.
Porce v alobalu vložím do nejlépe žaruvzdorné misky s pokrývkou, naleju vodu, vložím dva až tři plátky an. slaniny nebo bůčku i s kůži, přisypu silně palivou papriku (dle chuti) a půl kostky masoxu a dusím caa 40 min. Potom maso s alobalem vyjmu a zbytek po
vydušení zapražím hladkou moukou za stalého míchaní, až vznikne šťáva.
Alobaly s masem vložíme opět do misky a bez poklice necháme na 10 min. zapéct v troubě.
Servírujeme na mělké talíře, polijeme porce masa šťávou a lze podávat s hranolkami, nebo chlebem
a zeleninovou oblohou. Přeju dobrou chuť.
|
Pokud chcete mít na svém webu odkaz na recept Zbojník, zkopírujte si následující kód:
| |
|
<a href="http://www.varimerecepty.cz/zbojnik">Recept: Zbojník</a>
|
| |
| | |
Přidejte příspěvek do diskuse k receptu Zbojník:
|
|
|
Nové-upravené recepty |
|
|
Libové (kýta, ...)
|
|
Reklama |
|
|
|
Ostaní |
|
|
|