| EET Účtenky | Formuláře ZDARMA | Pletení | Omalovánky | FormOffice | Snadné hubnutí | Počítej Kalorie | Recepty doma | Formuláře na PC | DWN.cz | Domácí účto | Email šablony | Rybář | Hromadné emaily | Zbrojní průkaz |
kliknutím přejdete na úvodní stranu  
Nejhledanější recepty na:
kureci 19.3 hovezi chleb koreni hru cesnek med oleje syr krem testo ...>>
 
Hlavní databáze receptů         Dokážete poradit začátečníkům? Kontakty
   Databáze receptů > Maso > Ryby Přihlášení registrovaného uživatele Registrace nového uživatele Přidat nový recept Zobrazit mnou zobrazené recepty
tipdne16.png TIP DNE

Recepty doma 4.24 FREE

smallimg Zdarma stáhnout progam Recepty doma
6030 kB
Elektronická kuchařská kniha se spoustou receptů, snadnou možností vyhledávání a tisku.
Nyní také pro OS Android
tecka Více informací

img/kat16.png Kategorie receptů

email16.png Recepty na email
Zasílat zdarma upozornění o nových receptech na Váš email:


email16.png Ostaní
addfav.jpg Přidat do oblíbených
home.jpg Nastav jako homepage
mail Napište nám

Varime Recepty.cz RSS - Nové a aktualizované recepty RSS - Aktuality
Varime Recepty.cz RSS - Nejsledovanější recepty RSS - Top 10

recept Doporučujeme


recepty Reklama
Formix, 13kB


Varime Recepty.cz A B C Č D E F G H CH I J K L M N O P R Ř S Š T U V W X Y Z Ž 1 2 3 4 5 6 7 8 9 0
reklama
Recepty doma - PC kuchařka zdarma
Snadné přidávání, vyhledávání a tisk receptů. Mnoho funkcí. Možnost získat přes 10000 receptů. Ultrarychlé vyhledávání, kalkulace cen receptů tecka více informací >>
FitLinie - zhoubnout, zesílit, zdravě žít
Hubněte a žijte zdravěji! Chtěli byste shodit pár kilo a vylepšit svou tělesnou zdatnost? Vyzkoušejte zdarma jedinečný software tecka více informací >>

Recept na Zavináče

soft_detail_big.jpg
Doba přípravy:
Počet porcí:
Autor:
Zobrazeno/týden: 5414x / 1x
Přidáno/změněno: 18.10.2009
Kategorie: - Maso - Ryby
- Saláty
- Marinády

Inredience:

1 kg malých ryb s drobnými kostmi
1/2 litru octa,
12 dkg soli, asi 1 kg ryb.
Do závitků -cibuli, mrkev a kyselé zelí.
Dále 2,5 dcl octa,
0,5 dcl citronové šťávy,
1 dcl přírodního vína,
1,5 litru vody,
2 ks bobkový list,
10 kul. pepř celý,
3 ks hřebíček,
5 ks nové koření,
2 tbl. umělé sladidlo,
1 lžička soli,
2 i více cibule nakrájené.



Hodnoceni: hvezdahvezdahvezdahvezdahvezda
(kliknutím ohodnotíte recept)

Postup přípravy:

Na zavináče se nejlépe hodí malé ryby s drobnými kostmi, které se jinak těžko využijí. Jsou to např. plotice, cejn, okoun apod. Všechny drobné kůstky se úplně rozloží, zůstává jenom páteř a ta se dobře odstraní.
Nálev na rozložení kostí :
1/2 litru vody, 1/2 litru octa, 12 dkg soli, asi 1 kg ryb.
Ryby vykucháme, odřízneme hlavu, zbavíme šupin a rozřízneme kolem páteře. Tento polotovar naskládáme do hrnce tak, aby byly ryby ponořené, popř. zatížíme a necháme 5 dní uležet v chladnu. Po této době ryby vyjmeme, vykostíme zbytky kostí ( páteř ). Potom smícháme nakrájenou cibuli, mrkev a kyselé zelí, jednotlivé kousky stáčíme do zavináčů, které propíchneme párátkem. Tyto smotky potom vložíme zpět do hrnce a zalijeme marinádou.
Návod na přípravu marinády :
2,5 dcl octa, 0,5 dcl citronové šťávy, 1 dcl přírodního vína, 1,5 litru vody, 2 ks bobkový list, 10 kul. pepř celý, 3 ks hřebíček, 5 ks nové koření, 2 tbl. umělé sladidlo, 1 lžička soli, 2 i více cibule nakrájené.
Vše bez vína 5 minut povařit, pak přidat víno. Studené se toto nalije na ryby, které musí být v nálevu celé potopené. Hrnec se uloží do chladna, nejlépe dolů do lednice. Po 7 dnech vyjmeme a můžeme konzumovat.

Další recepty Další recepty od tohoto autora
Tisknout Verze pro tisk

pridej.czPřidej na servery



Přidejte příspěvek Přidejte příspěvek do diskuse k receptu Zavináče:


Hodnocení receptu
hvezda    hvezdahvezda    hvezdahvezdahvezda    hvezdahvezdahvezdahvezda    hvezdahvezdahvezdahvezdahvezda
Vaše jméno
Váš email
Předmět
Text příspěvku
Kontrolní kód
(opište z obrázku)

Kontrolní obrázek
 




reklama
FormOffice - tabulky, tiskové výstupy
Víceuživatelský databázový systém s možností tvorby vlastních tabulek a pokročilých tiskových výstupů. Lokální i síťová verze. Bezpečné databáze tecka více informací >>
SendMails - hromadné rozesílání emilů
Pokud potřebujete oslovit najednou všechny své zákazníky, uživatele, nebo přátele. Snadný import adres z databáze, webu či vlastního adresáře. tecka více informací>>

Nové-upravené recepty RSS - Nové a aktualizované recepty
Ryby
Filé po čínsku 18.10.
Plněný pangas 10.11.
Pstruh na domácí způsob 10.11.
Pstruh s houbami v alobalu 10.11.
Mrkvové placičky s pangasiusem 24.10.
Pangasius s krkovicí v alobalu 24.10.
Steaky z lososa 14.08.
Zapečené rybí filety s kysaným zelím 14.08.
Pstruh s překvapením 13.12.
Grilovaný pstruh v alobalu s brambůrky 26.10.

recepty Reklama

recepty Ostaní


Nejhledanější fráze na recepty:


Partneři webu Varime Recepty.cz:




Copyright © 2024. Martin Roubec. Všechna práva vyhrazena. [CH] (0.112s norob)