malé nebo i velké rozkrájené očištěné hříbečky
okurka
kozí rohy
cibulky těchto surovin asi stejné množství jako hříbečky
Sladkokyselý nálev
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Hříbky vaříme ve vodě asi 10 minut.Mezitím si připravíme další suroviny.Okurku zbavíme semínek a nakrájíme ji na kostičky asi 1,5x1,5 cm(záleží na velikosti hříbků).Cibulky olupeme a rozkrojíme na podobnou velikost jako okurku.Kozí rohy zbavíme semínek a nakrájíme nejlépe na 1 cm široká kolečka.Hříbky omyjeme a smícháme s cibulkami,okurkou a kozími rohy.Dáme do sklenic ,zalijeme sladkokyselým nálevem tak,aby byla směs zcela ponořena a zavařujeme ve vodě o teplotě 80°C. Podáváme jako přílohu,chuťovku nebo jakkoli vás napadne.Dobrou chuť.