1/3 šálku bílé krátké rýže
1 1/2 šálku vody
1 šálek cukru
1 šálek smetany
3 šálky mléka
vanilkový cukr nebo vanilková tresť
3 lžíce škrobu
špetka soli
špetka skořice
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Vodu přivedeme k varu pak přidáme vypranou rýži a na mírnou teplotu vaříme asi 25 minut. Přidáme smetanu, mléko, vanilku, cukr a sůl. Zastálého míchání přidáváme škrob smícháme s troškou mléka. Stále mícháme dokud nezačne vařit, povaříme ještě 1 minutu a dáme pryč z plotny.
Nalejeme do ohnivzdorných misek, posypeme cukrem a zapékáme do zlatova. Navrch sypeme skořicí nebo mletými pistáciemi, můžeme podávat teplý i studený.