4 polní žampiony s tmavými lupeny; jen kloboučky
1 malou cibulku, nejlépe šalotku, najemno nakrájenou
1 stroužek česneku, prolisovaný
5 lžic olivového oleje
4 plátky veky nebo bagety (nebo jiný druh pečiva včetně běžného chleba)
140 g gorgonzoly, italského sýra s modrou plísní, nakrájených na 4 plátky
případně sůl a pepř na dochucení
hrst čerstvých zelených lístků (špenát, rukola, polníček)
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
1. Zapněte gril na nejvyšší teplotu. Klobouky hub promíchejte v misce s cibulkou, česnekem a dvěma lžícemi oleje. Nechte odpočívat.
2. Pečivo trochu pokapejte olejem a z obou stran opečte pod grilem. Dejte stranou a grilujte houby, asi čtyři minuty z každé strany. Kloboučky dejte ,vzhůru nohama‘ na tousty a položte na ně po plátku sýra. Krátce zapékejte, dokud se sýr nezačne tavit a bublat.
3. Do zbytku marinády vsypte zelené lístky. Přilijte zbylý olej, promíchejte, případně osolte
a opepřete. Podávejte s chlebíčky.