cca 16ks středně velkých brambor
2 balíčky špenátových listů
2x zakysaná smetana
2x kelímek smetany na šlehání
5 stroužků česneku
muškátový oříšek
sůl
vejce 2x
trocha mléka
másl
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme, rozkrájíme na tenčí kolečka. Do pekáčku vložíme několik cca 0,3mm tenkých plátků másla, aby se teplem rozpustily a provoněly plátky brambor, které na ně položime. Tudíž první vrstva - plátky brambor. Osolíme a jemně posypeme muškátovým oříškem. Navrch roztřeme kysanou smetanu. Další vrstvou je špenát. Osolíme, a posypeme rozetřeným česnekem. Zalijeme 1 1/2 kelímkem smetany ke šlehání. Další vrstvou jsou opět na kolečka nakrájené brambory. Opět osolíme a posypeme muškátovým oříškem. Dáme zprudka zapéct - cca na 200C, tak na 10 min. Poté vyndáme. Rozkvedláme vejce v troše mléka, brambory zalijeme a vložíme zpět tak na 35min zapéct. V podstatě dokud se nerozvoní a brambory
nezezlátnou.