600 g krůtích prsou
300 g čerstvých hub
2 lžíce oleje
1 cibule
3 nové brambory
200 ml zakysané smetany
1 vejce
5O g másla
sůl kmín,pepř
pažitka
100 g strouhaného sýra
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Brambory omyjeme a uvaříme doměkka. Houby důkladně očistíme a nakrájíme na větší kousky. V kastrůlku rozpustíme máslo a zpěníme na něm nadrobno nasekanou cibuli. Přidáme nakrájené houby, kmín, sůl a dusíme dokud se úplně neodpaří všechna voda. Vychladlé brambory oloupeme a nakrájíme na silnější plátky. Očištěné krůtí maso nakrájíme na větší kousky a zprudka opečeme na rozehřátém oleji. Přidáme brambory, osolíme, opepříme a vše ještě krátce opečeme. Krůtí maso, brambory a houby zlehka promícháme a směsí naplníme vymazanou zapékací misku. Vložíme do vyhřáté trouby a přibližně 5 minut zapékáme. Mezitím si připravíme omáčku.
Zakysanou smetanu promícháme s vejcem a nadrobno nasekanou pažitkou a omáčkou přelijeme houbovou směs. Nakonec posypeme strouhaným sýrem a zapečeme při
180 °C dozlatova.