1 tekvica-asi 1,5kg
1 vačšia cibula
lyžica masti
400g pomletého mäsa (polovica bravčového a polovica hovedzieho)
5 lyžíc strúhanky
3 vajcia
2-3 lyžice kečupu
sol
vegeta
po 1 kávovej lyžičke mletého čierneho korenia
grilovacieho korenia a tymiánu
pokrájaná petržlenová vnat
100g postruhaného syra
rajčina a petržlenová vnat na ozdobu.
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Tekvicu ošupeme,po dlžke prekrojíme a vyberieme z nej jadrá.Nadrobno pokrájanú cibulu speníme na masti (oleji),pridáme pomleté mäso a petržlenovú vnat,osolíme,okoreníme.Podusíme,podlejeme troškou vody a pridáme kečup.Po vychladnutí primiešame strúhanku,vajcia a tymián.Zmesou naplníme vydlabanú tekvicu a pečieme ju v stredne teplej rúre asi 15 minút.Potom ju posypeme postruhaným syrom a dáme dopiect.Takto možeme plnit cukiny,patizony i baklažány.