žampiony cca 1 kg menších
hladká mouka
strouhanka
3 vejce
olej na smažení
nálev:
0,5 l vody
1 masox
0,5 l bílého vína
0,5 l octa
10 lžiček cukru
6 lžiček soli
nové koření
bobkový list
3 ks hřebíčku
1 lžíce hořčičného semínka
cibule dle chuti
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Žampiony očistíme a odřežeme nožky. Obalíme je v trojobalu a vysmažíme na oleji.
Ve vodě uvaříme masox s cukrem, solí, hořčičným semínkem a hřebíčkem. To smícháme s octem a bílým vínem.
Do sklenic ukládáme vrstvu vysmažených žampionů, na žampiony položíme 2 bobkové listy, 2 kuličky nového koření a tenké plátky cibule (dle chuti). Tak pokračujeme až do naplnění sklenic. Naplněné sklenice zalijeme ještě teplým nálevem a uzavřeme. Za 3 - 4 dny můžeme konzumovat.