600 gr. polohr.mouky
250 ml. mléka
2 celá vejce
2 dc. oleje
6 PL. cukru + vanil.cukr
kostka droždí + 1 prášek do peč.
špetka soli
citron.kůra
máslo na vymaštění pekáče + na potření buchet
povidla,tvaroh a nebo jablka.
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Nejprve si připravíme kvásek z droždí,lžíce cukru,trochu mouka a vlažného mléka.
Po vykynutí kvásku si zpracujeme těsto a dáme kynout na teplé místo.Těsto musí zdvojnásobit objem.
Prášek do pečiva se tam opravdu dává také, buchty jsou potom krásně měkoučké a dlouho vydrží jako čerstvé.
Z těsta si připravíme asi 30 buchet a narovnáme si je na vymaštěný pekáč máslem.buchty pomažeme i po stranách aby se nepřilepily na sebe.Ještě necháme kynout asi 1/2 hod.
Potřeme je ještě rozpuštěným máslem a dáme péci.
Troubu rozehřát na 200 stupnů, vložit buchty a snížit na 180 stupnů.Pečeme asi 35-40 minut.Podle trouby.