vepřové koleno
sůl
pepř
česnek
bobkový list
nové koření
grilovací koření
cibule
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Koleno vykostíme a potřeme česnekem utřeným se solí.
Vložíme do pečící mísy a podlejeme vodou. Přidáme bobkový list,nové koření a vložíme do trouby.Pečeme asi 1,1/2 hod na 250° . Před dopečením posypeme grilovacím kořením.
Podáváme s chlebem,křenem,hořčicí a ¨pivem¨.
Rada
Koleno vykosti tzv. SAPÍKOVÝM ŘEZEM, to je na jedné straně kolena odřízni všechny šlachy a postupně ostraňuj maso od kosti až na druhou stranu a kost vytáhni. Vzniklý tunel vyplň pikantní klobásou nebo jakoukoliv jinou nádivkou, která Tě napadne a potom chvíli pomalu peč v troubě. Asi po půl hodině udělej v kůži podélné zářezy. Po upečení nechchvíli odpočinout a potom nakrájej na porce. Podélné zářezy v kůži udělají při porcování pěknou mřížku.
Napsal: Josef Školník dne 11.11.2013 16:15:25
Přidejte příspěvek do diskuse k receptu Voňavé pečené koleno: