|
Recept na Voldušský hluchec
|
|
|
| |
Postup přípravy:Z droždí, mléka, trochy mouky a cukru připravím kvásek. Brambory nastrouhám na hrubém struhadle.
Zpracuji kynuté těsto z mouky, vejce, mléka, brambor a koření. Do těsta nedávám žádný tuk, jen škvarky, slaninu, uzené maso.... Sádlo a olej si připravím pro pečení. Do teplého pekáče 4-5 lžic.Těsto se nechá asi 1 hod. vykynout. Peče se ve větším pekáčku nebo hlubokém plechu v troubě nejdříve dole, po chvíli se přendá nahoru.
Je vynikající jako slaný koláč, ale i jako samostatné jídlo. Zapít pivem!
|
Pokud chcete mít na svém webu odkaz na recept Voldušský hluchec, zkopírujte si následující kód:
| |
|
<a href="http://www.varimerecepty.cz/voldussky-hluchec">Recept: Voldušský hluchec</a>
|
| |
| | |
HLUCHEC
Dobrý den. Váš recept je nejbližší receptu mojí babičky z Rokycan. /A že jsem pár dalších receptů vyzkoušela./ Babička na nás už léta hledí shora, ale její mňamky jsou tu stále s námi. Naše rodina má ráda hluchec jak za tepla, tak i za studena, i když poctivě musím přiznat, že ho nikdy moc nezbude. Dobrou chuť a děkuji - Jana z Krkonoš
Napsal: Jana Lehká dne 3.7.2020 16:12:48
|
Přidejte příspěvek do diskuse k receptu Voldušský hluchec:
|