1 větší mrkev
1 menší celer
1 petržel
1 střední cibule
50g droždí
hrst sušených hub
hrst ovesných vloček
polévková lžíce másla
sůl
vegeta
pepř a petrželová nať na ozdobení.
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Omytou kořenovou zeleninu nastrouháme nahrubo. Oloupanou cibuli nakrájíme na drobné kostičky a zpěníme na másle. Pak k ní přidáme rozdrobené droždí a chvíli vše restujeme. K cibulovému základu přisypeme strouhanou kořenovou zeleninu, houby, ovesné vločky a koření. Vše zalijeme horkou vodou a uvaříme do měkka. Hotovou polévku ozdobíme sekanou naťovou petrželkou. Podáváme s tmavým chlebem nebo tmavou bagetou.
Pozn: houby můžeme namočit do vody a pak i s vodou použijeme do polévky.