200 g vepřového filetu
150 g pórku
200 g zmraženého hrášku
3 plátky ananasu (kompot)
2 lžíce rajského kečupu
1 lžíce sójové omáčky
1/2 lžíce ostré hořčice
sůl. sladká paprika
trochu Sambal Oelek
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
1.Maso nakrájejte na velmi malé tenké kousky.Pórek očistěte, podélně rozkrojte, pečlivě omyjte, nakrájejte na tenké kroužky. Hrášek propláchněte studenou vodou, tím ho rychle rozmrazíte. Ananas nechte okapat, nakrájejte na drobno.
2.Zahřejte vždy trochu oleje, přísady ve vyjmenovaném pořadí za stálého míchání restujte, až začnou příjemně vonět. Odkládejte je do jedné mísy.
3.Výpek uvolněte ode dna trochou vody a svařte s ananasovou šťávou. Vmíchejte zbylé přísady. Silně okořeňte a orestované přísady nechte krátce nasáknout - již nevařte. Dochuťte a podávejte.
Vhodná příloha:
Sekané burské oříšky na posypání. Rýže dodušená na másle a sladké paprice nebo kari. Vychlazené pivo nebo minérálka.