4 vepřové řízky z kýty
sůl
pepř
4 plátky šunky
4 plátky sýru
1+2 jablka
2–3 lžíce oleje
30 g másla
šťáva z 1 citronu
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Řízky naklepeme na tenké plátky, osolíme a opepříme. Na každý položíme plátek šunky a sýra dílek jablka. Přehneme napůl, okraje sklepneme paličkou a zajistíme masovými jehlami. Kapsičky opečeme na oleji. Přendáme do pekáčku a do předehřáté trouby dáme dopéct. Nakrájíme na kolečka oloupaná jablka. V pánvi rozehřejeme máslo, vložíme jablka, zalijeme citrónovou šťávou, osolíme, opepříme a prohřejeme. Maso na talíři doplníme jablky.