1 kg vepřové krkovice
1/2 kg čerstvého chřestu
4 čerstvé žampiony
čerstvý hrášek
strouhaný sýr
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Maso nakrájíme na ca 1cm silné plátky, maso nenaklepávat. Plátky osolíme, opepříme zprudka osmahneme na oleji, následně vložíme do hrnce a pečeme v troubě (200C) asi 1/2 hodiny.
Čerstvý chřest oloupeme a vaříme v osolené vodě s kouskem másla a malou lžičkou cukru do měkka.
Je-li maso měkké, položíme na něj vařený chřest, zasypeme čerstvým hráškem a nakrájenými žampiony a posypeme sýrem.
Vše dáme ještě na kratkou chvíli do trouby zapéct (stačí než se dostatečně rozehřeje sýr)
Podáváme bez speciální přílohy nebo s vařeným bramborem.