4 větší vepřové řízky
150 g žampiónů
2 lžíce sádla nebo oleje
1 cibule
sůl
kmín
zelená petrželka
mletý pepř
lžíce hladké mouky
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Na 1 lžíci sádla nebo oleje orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme očištěné, nakrájené žampióny, osolíme, okmínujeme a podusíme téměř do měkka.Vepřové plátky naklepeme, osolíme a opepříme, rozdělíme na ně žampiónovou náplň, svineme do roládek nebo přeložíme a okraje sklepeme jako kapsy, obalíme v hladké mouce a na druhé lžíci sádla nebo oleje dočervena v kastrolu osmahneme.Podlejeme troškou vody a dusíme pod poklicí doměkka.Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo rýže.