500 g libového vepřového - nejlépe kýta
400 g čerstvých žampionů
2 cibule
2 mrkve
2 pórky podle velikosti a chuti
sůl
pepř dle chuti
olej na přípravu
5 lžic zeleninového vývaru (z kostky)
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Maso nakrájíme napříč vláken na hranolky silné 1 cm. Houby očistíme, krátce omyjeme a nakrájíme na plátky. Cibuli nadrobno nakrájíme, pórek očistíme, omyjeme a nakrájíme na kolečka, oloupanou mrkev na nudličky.
Cibuli zesklovatíme na rozehřátém oleji. Přidáme maso a prudce ze všech stran opečeme. Osolíme a opepříme. Přidáme mrkev a dál opékáme 3 min.
K masu přidáme pórek a houby. Zalijeme zeleninovým vývarem. Přikryté vaříme zvolna 5 min.