sůl
lečo 1 sklenice
anglická slanina 10 dkg
smetana ke šlehání 250 ml
vepřová plec 1 kg
olej nebo sádlo
šunkový salám 20 dkg
mletý černý pepř
moravské uzené 20 dkg
sýr na strouhání 20 dkg
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Vepřovou plec omyjeme, osušíme, nakrájíme na plátky a jemně naklepeme. Plátky masa osolíme a opepříme. Sýr nastrouháme.
Pekáč vymastíme olejem nebo sádlem, položíme do něj plátky masa. Na něj vrstvíme moravské uzené, anglickou slaninu, zeleninu na lečo a kolečka šunkového salámu. Nakonec vše zalijeme smetanou a posypeme strouhaným sýrem.
Ve vyhřáté troubě vše pečeme asi 25 - 35 minut.
Maso podáváme s rýží nebo s brambory. Uzeniny v tomto receptu je možné měnit dle vaší chuti, jídlo bude vždy jinak chutnat