800 g vepřové kýty
1 lžíce grilovacího koření
1 lžička soli
3 lžíce oleje
snítka šalvěje a bazalky
200 g listového těsta
1 vejce
1 lžička kmínu
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
1: Kýtu potřeme grilovacím kořením, solí a rukama vše důkladně zapracujeme do masa. Na pánvi rozpálíme olej a kýtu ze všech stran opečeme. Přendáme ji do pekáčku, podlijeme trochou vody a pečeme asi 35 minut.
2: Poloměkké maso vyndáme a necháme vychladnout. Potom kýtu obalíme v jemně nasekaných bylinkách.
3: Těsto rozválíme na větší plát a maso do něj zabalíme. Vložíme ho do pekače, potřeme rozšlehaným vejcem a ozdobíme proužky nakrájenými ze zbylého těsta. Opět potřeme vejcem, posypeme kmínem a solí. Pečeme při 170 stupních Celsia asi 20 minut. Hotové maso vyndáme, necháme 5 minut ustát a pak nakrájíme.