4 vejce uvařená natvrdo
4 plátky šunky
200 g vlašského salátu
4 lžíce hrášku
4 sladkokyselé okurky
sáček želatiny
lžička oleje
0,2 l láku od okurek
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Lák od okurek doplňte vodou do 0,4 l. Do části tekutiny nasypte želatinu a nechte ji nabobtnat. Pak ji
v horké vodní lázni rozehřejte. Rozehřátou smíchejte se zbytkem tekutiny, podle chuti můžete přikyselit.
Plastové misky vytřete lehce olejem, na dno nalijte vrstvu želatinového roztoku a nechte v chladu ztuhnout. Na ztuhlou hmotu položte rozpůlená vejce, hrášek, okurku, šunku a zalijte další částí roztoku a nechte opět ztuhnout. Nakonec přidejte salát, zalijte ho zbylým roztokem a nechte chvíli vychladit a ztuhnout několik hodin. Pak opatrně vyklopte.