1 červená cibule
3 stroužky česneku
200 gr. žampionů
30 gr másla
1 lžíce kari koření
200 gr.mraženého hrášku
200 ml.smetany
200 gr.zakysané smetany
4 vejce
drcený červený pepř
sůl
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
cibuli a česnek oloupeme žampiony očistíme.cibuli nakrájíme na kostičky česnek a žampiony na plátky.v hlubší pánvi rozpustíme máslo a osmahneme na něm cibuli,přidáme žampiony a orestujeme je.vmícháme česnek ,kari koření a hrášek.osolíme opepříme,zalijeme smetanou a povaříme. když hrášek změkne vmícháme zakysanou smetanu,necháme prohřát a odstavíme.
vejce uvaříme na tvrdo oloupeme a přepulíme.rozdělíme na talíře a podlijeme omáčkou.podáváme s jasmínovou rýží též vařený brambor.