-20 dkg mletého kuřecího masa (v mrazáku vždy v zásobě)
-1 cibule
-2 hrsti rýže nebo lépe farfale
-přiměřeně tyto ingredience
v různých kombinacích:
houby
pórek
jemně sekané burské oříšky
řapíkatý celer
sterilované fazole
v nouzi mraženou zeleninu (pokud možno bez mrkve)
-1 lžíce protlaku z feferonek (pokud není sladký
přidat lžičku cukru)
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Vaří manžel, zaměstnaná žena si přichází domů hlavně odpočinout. Do vroucí vody vloží farfale, nebo nasype tříbarevnou rýži (je výraznější chuti, než bílá). Na pánvi v olivovém oleji se restuje za stálého míchání mleté maso, pečlivě se rozdělí co nejjemněji. Přidá se cibule. Do orestovaného masa se přidávají ingredience dle možností.Na závěr se přileje feferonkový protlak.(Pokud nemáte rádi ostré, lze zjemnit rajským protlakem, nikoli však kečupem.)Slité těstoviny (rýži) vmícháme do směsi. Podává se s červeným vínem.