1 l polohrubé nebo hladké mouky
0,5 l cukru krupice
2 vejce
0,25 l oleje
mléko dle potřeby
prášek do perníku nebo do pečiva dle varianty
dle varianty:
kakao
skořice
ořechy
kokos
jablka nebo cuketa strouhaná
marmeláda
poleva
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Všechny ingredience smícháme v míse a mléka přidáváme dle potřeby tak, aby těsto teklo. Pekáč vymažeme tukem a vysypeme moukou lze i strouhankou. Pečeme 30 minut při 180 °C se spodním i horním ohřevem.
S práškem do perníku a případně kakaem jde o perník, který lze rozříznou a promazat.
S práškem do pečiva jde o buchtu, s kakaem o mramorovou buchtu, lze přidat i kokos, mleté ořechy, promazávat a polévat.
Do těsta je možné před přidáváním mléka vmíchat strouhaná jablka nebo cuketu a okořenit dle vlastní chuti, dále pracujeme jako výše.
Fantazii se meze nekladou.