1 kuře
2 hlavy brokolice nebo 1 květák
2 lžíce Solčanky
30 g slunečnicového oleje
50 g hladké mouky
2 lžíce petrželové natě
mořská sůl
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Kuře dáme do 1 l vroucí vody, do které jsme přidali Solčanku. Vaříme doměkka, kuře vyjmeme a částečně prochladlé rozdělíme na porce. Brokolici uvaříme do křupava v menším množství vody, kterou jsme osolili mořskou solí. Z oleje a mouky připravíme světlou jíšku, kterou rozředíme vývarem z kuřete, abychom dostali omáčku vhodné hustoty. Povaříme 20 minut na mírném ohni, dochutíme solí a petrželkou, přidáme maso a prohřejeme. Podáváme obložené vařenou brokolicí a jako přílohu rýži Natural.