1 kondenzované slazené mlěko
50g rozinky
50g nasekané mandle
50g nasekané ořechy
oplatky bebe
bílou a hořkou čokoládu na vaření
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
kondenzované mléko vaříme den předem 2:30 hodiny ponořené ve vodě až po okraj konzervy . Po celou dobu vaření hlídáme hladinu vody v hrnci ,aby bylo mléko stále ponořené . Na druhý den vezmeme vychladlou konzervu ze které vznikl karamel a přimícháme rozinky , nasekané mandle , nasekané ořechy a nadrobené oplatky . Vše dáme v míse do mražáku asi na 20 minut , aby byla směs tuhá . Mezi tím si rozpustíme zvlášt bílou a tmavou čokoládu . Tuhou směs vyjméme z mrazáku a tvoříme kuličky . Polovinu máčíme do bílé čokolády a druhou půlku do tmavé čokolády necháme vytuhnout. Dáváme hned do košíčků .