hlíva ústřičná 100gr
žampiony 150gr
pórek (1 menší)
vajíčka 6 - 8 ks
máslo asi 2cm (z 250gr)
sůl,majoránka,kmín
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Na rozpuštěné máslo (na větší pánvi) nasypeme na drobno nakrájený pórek (asi 1/2 - tu světlou část na kostečky asi 1cm dlouhé a 4díly) a asi 1-2 minuty smažíme
(ne rychle , můžeme velmi málo posolit) . Mezitím si nakrájíme žampiony ..
Potom přidáme nakrájené žampiony (plátky široké asi 2-3mm , moc velké kusy hlaviček ještě rozkrojit na polovinu) přidáme kmín , majoránku , sůl a 5 minut dusíme
(občas zamíchat) . Mezitím nakrájíme hlívu .
Pokud se použijí žampiony jiné než z obchodu (z žampionárny) , tak dusit 20 minut ...
Potom přidáme nakrájenou hlívu a dusíme dalších 5 minut (občas zamíchat) . Hlíva se už nesolí a při dušení do sebe nasaje vůni žampionů (není ji potřebné dlouho tepelně zpracovávat) . Mezitím nakrájíme zbytek pórku (tu zelenou část na 1-2mm tenké kolečka) .
Přidáme zbytek pórku a ještě další minutu dusíme .
Potom se přidají vajíčka (už nesolit) a do doby požadované hustoty se musí stále míchat (aby se nevytvořily tvrdé seschlé kusy vajíček) .
Podává se s chlebem nebo jiným pečivem .
Někdo to jí třeba s rýží nebo vařenými bramborami ...