125 g hera
50 g cukru
3 ks vejce
250 g mouky
1 lžička kypřicího prášku do pečiva
50 g mandle
250 ml mleka
250 g jahod
400 ml šlehačky
2 sáčky vanilkového cukru
5 lžiček kokosové moučky
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Tuk s cukrem ušleháme do pěny, postupně přidáváme vejce. Mouku, prášek do pečiva a nastrouhané mandle smícháme, přilijeme mléko a směs vmícháme do máslového krému.
Vaflovač potřeme tukem a rozehřejeme. Dozlatova na něm upečeme vafle a necháme vychladnout. Jahody očistíme, odstraníme stopky. Polovinu jahod rozmixujeme, druhou pokrájíme na menší kousky. Pak ušleháme smetanu s jedním vanilkovým cukrem. Přidáme kokosovou moučku a vmícháme rozmixované i pokrájené jahody. Každou vafli rozkrájíme na 5 srdíček. Vždy 3 srdíčka k sobě poslepujeme jahodovosmetanovým krémem. Srdíčka zdobíme jahodami a posypeme kokosem.