500 g polohrubé mouky
200 g cukru
250 g másla
2 celá vejce
1 lžička sody
4 (i více) lžíce mléka
2-3 lžíce kakaa
2 kostky tučného tvarohu
cukr vejce
mléko na zředění
čokoládová poleva
kokosová moučka
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Z mouky, cukru a másla uděláme žmolenku. Přidáme celá vejce a mléko vznikne řídké těsto. To rozdělíme na dvě stejné části. Do druhé přidáme kakao. Těsto vlijeme na vyšší plech (nejdřív tmavé) a roztíráme stěrkou. Potom potřeme vrstvou tvarohu (tvaroh rozmácháme s cukrem, vejcem a zředíme mlékem), na tuto vrstvu rozetřeme světlé těsto. Pečeme dorůžova. Ještě za horka polijeme čokoládovou polevou a posypeme kokosouvou moučkou.