hladká mouka 450 g
rozinky 70 g
tvaroh 1 kostka
máslo 150 g
celá vanilka 1 ks
mléko 50 ml
prášek do pečiva 2 balíčky
vejce 2 ks
vanilkový pudinkový prášek 1 balíček
cukr moučka 150 g
rum 50 ml
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Rozinky namočíme do rumu. Vanilkový lusk opatrně nařízneme, nožem vyloupeme vanilku a rozmícháme ji v mléce.
Tvaroh rozmačkáme se změklým máslem, cukrem i vejci.
Mouku smícháme s pudinkovým práškem i práškem do pečiva, přidáme tvarohovou hmotu a rozinky s rumem. Přilijeme vanilkové mléko a vypracujeme vláčné těsto.
Formu na vánočku dobře vymažeme a vysypeme moukou. Naplníme do ní připravené těsto a povrch uhladíme.
Tvarohovo-vanilkovou vánočku pečeme v předehřáté troubě asi 50 minut na 150 °C. Po půl hodině pečení vánočku přikryjeme alobalem.
Vánočku necháme vychladnout ve formě a teprve potom ji opatrně vyklopíme.
Tvarohovo-vanilkovou vánočku pocukrujeme, nakrájíme a podáváme.