těsto :
200 g hery
250 g moučkového cukru
2 sáčky vanilkového cukru
3 vejce
250 g hladké mouky
1/2 sáčku prášku do pečiva
150 g jahodové marmelády
krém :
650 g jahod
650 ml smetany ke šlehání
500 g měkkého tvarohu
7 plátků želatiny
zdobení
bílé a tmavé čokoládové hoblinky
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Ze změklé Hery nakrájené na kousky, 150 g moučkového cukru a vanilkového cukru připravíme hustou pěnu. Pak postupně zašleháme vejce a prosátou mouku smíchanou s kypřicím práškem.
Těsto rozetřeme do pekáčku vyloženého pečicím papírem, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 180 °C dozlatova. Korpus necháme vychladnout. Pak ho vodorovně rozřízneme, naplníme marmeládou a vrátíme do pekáčku.
Želatinu necháme nabobtnat v troše studené vody. Vymačkáme ji a vložíme do 50 ml horké smetany. Zbylou smetanu vyšleháme dotuha. Tvaroh utřeme se zbylým moučkovým cukrem. Pak vmícháme rozpuštěnou želatinu a šlehačku.
Korpus v pekáčku potřeme 2/3 krému. Jahody omyjeme, očistíme a nakrájíme na kousky. Část jich rozložíme na moučník a zakryjeme zbylým krémem. Dezert uložíme do chladna zatuhnout. Pak ho nakrájíme na kousky. Jednotlivé řezy dozdobíme čokoládovámi hoblinkami, kousky zbylých jahod, případně bylinkami.