9 žemlí (rohlíků)
3/4 l mléka
80 g másla
2 žloutky
60 g cukru
50 g hrozinek
50 g oříšků
3 bílky na sníh
750 g třešní(nebo jiné ovoce)
30 g tuku(na vymazání plechu)
80 g cukru na posypání.
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Žemle nakrájíme na plátky, polijeme mlékem a necháme je 1hodinu máčeti. Zvlášť si v míse umícháme máslo,cukr a žloutky. Do umíchaného těsta přidáme navlhčené žemle, hrozinky, strouhané oříšky(mandle) a naposled lehce vmícháme tuhý sníh z bílků. Do vymazaného plechu dáme polovinu těsta a rozetřeme, poklademe ovocem. Na ovoce nalijeme zbytek těsta. Žemlovku pečeme zvolna v troubě 30-45 minut.