6 vajec
250 g tuku (Hera, máslo...)
300 g mletého cukru
250 g polohrubé mouky
100 g mletých ořechů
1 vanilkový cukr
1 kypřící prášek
sádlo na vytření bábovky, plechu
hrubá mouka na vysypání formy
maličko soli do bílků
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Nejlépe umíchat v robotu.
Žloutky, tuk, cukr a vanilkový cukr míchat 10 min, do "pěny". Ruční míchání až 30 min.
Přidat promíchanou mouku s ořechy a kypřícím práškem, zastavit robot.
Ušlehat bílka s maličkým množstvím soli - pěna je pevnější.
Na pár sekund znova promíchat máslo.... a ručně zamíchat ušlehaná bílka.
Hmotu vylét do formy bábovky, nebo na plech, které jsou vymaštěny nejlépe sádlem a vysypané hrubou moukou.
Pečení při 200 st.C - bábovka 40 - 50 min
- na plechu 30 - 35 min
Vylepšení:
Do menší části přimíchat kakao - dvoubarevná
Na plechu je možno naklást ovoce - švestky, meruňky... bez kostek
Čerstvé si žádá mírně delší čas při pečení, podle tuhosti ovoce.
Dobrou chuť!