polohrubá mouka 30 dkg
cukr moučka (krupice) 25 dkg
3 vajíčka
půl prášku do pečiva
olej 1 dcl
voda 1 dcl
kakao hořké 1-2 lžíce
(1 vanilkový cukr)
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
V mixéru nebo s ručním šlehačem v míse smícháme postupně ingredience. Začneme vajíčky a olejem, přisypáváme cukr, pak vodu a mouku. Do mouky předem vmícháme prášek do pečiva. zatím bez kakaa. Připravíme formu na bábovku. Vymažeme ji tukem (100% nebo i sádlo) a vysypeme hrubou moukou. Do formy nalejeme stejnoměrně namíchané těsto, ale necháme v míze menší zbytek (10 %). Ten zbytech smícháme s kakaem a opatrně vléváme středovým kruhem do formy. Těžší těsto s kakaem klesne a vytvoří v bábovce tmavý střed. Pečeme na 220 stupňů asi 25 minut. Vychladlou bábovku vyklopíme.