měkký tvaroh 250 gr bez tuku
vaječný likér 1 deci
cukr moučka 1 lžíce
šlehačka (31 – 33 % tuku) 230 ml
– ušlehat na stř.stupni 2
piškoty kulaté dětské asi 100 gr
hořké kakao na posypání
na navlhčení piškotů:
silné nescafe (3 lžičky na 1 deci vlažné vody)
Amareto likér 0.5 deci
obdélníkovou formu o obsahu 1,5 – 2 litry
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Měkký tvaroh rozmícháme s moučkovým cukrem, přidáme vaječný likér. Dobře vychlazenou šlehačku ušleháme na středním stupni a lehce vmícháme do tvarohové hmoty.Nescafe smícháme s Amaretem a do roztoku namáčíme piškoty jen jednou polovinou (druhá zůstane světlá) a klademe vedle sebe do formy na dno a na boky formy. Překryjeme vrstvou krému a znovu pokládáme navlhčené piškoty. Poslední vrstvu tvoří krém. Tiramisu dáme vychladit do lednice aspoň na 12 hodin. Hotový moučník hustě posypeme kakaovým práškem , opatrně nakrájíme nahřátým nožem v horké vodě na 6 porcí , podebereme opatrně širší špachtlí, přeneseme na talířek a můžeme podávat.